• Äiti vapaalla, ikään kuin

  Perjantai!

  Jääkaapissa viileä pullo omppulimpparia.

  Ja aikaa. Ruhtinaalliset pari tuntia ikiomaa TYÖaikaa.

  Kun muut palaavat töistä ja aloittavat viikonlopunvieton, minä vilkutan lapselle, joka istuu isovanhempien kyydissä, ja käyn töihin. Kahdessa tunnissa ei ehdi juuri mitään mutta ehtii kuitenkin. Romaani on vasta alussa mutta alku missä tahansa asiassa on jo pitkä taival.

  Pommacista on parin tunnin rupeaman perään vajaa puolet jäljellä. Poika saapuu kotiin näillä minuuteilla, luultavasti iloisena kuten aina mummolareissun jälkeen; teemme iltarutiinit ja laitan hänet nukkumaan ja jatkan iltaa.

  Kuva on vuodelta 2015 ja Etelä-Afrikasta. Kun olin omassa ajassa, kirjoitin yhtä vaikuttavaa runoa ja juna kulki kaksikymmentäneljä tuntia.

   

  Tuon verran sain eilen blogattua. Ja nyt on taas: aikaa. Työaikaa. Lapsi nukkuu, äiti höyryää. Tekstiä tulvii, tosin tänään sähköpostien muodossa. Pitää kysellä ja muuta, ja olen pitkästä aikaa kirjoitellut myös kavereille. Sekin on kirjoittamisen kannalta hyvä. Järjestellä ajatuksia, kertoa niitä ulos itsestä.

  Viime aikojen elämästäni saisi romaanin. Mutta kuten en koskaan, en kirjoita omasta elämästäni. Kirjoitan Sairaalaromaania. Hämmentävää, kuinka vähän tiedän asioista ja kuinka paljon tietoa täytyy etsiä. Tunnen oloni opiskelijaksi. Mikä ei haittaa, uskoisin, että näin keski-ikää lähestyttäessä olisin paljon tehokkaampi ja parempi opiskelija kuin viisitoista vuotta sitten, kun vaihdoin pääainetta venäjän kääntämisestä ja tulkkauksesta yleiseen kirjallisuustieteeseen.

  Mutta bloggaaminen saa nyt riittää. Aika, joka on kortilla, on käytettävä romaanin taustatyöhön. Heippo ja hellut teille!

   

   

  Post Tagged with ,

2 Responsesso far.

 1. Jael says:

  Tsemppiä uuden kirjan kirjoitteluun Maaria:)

 2. Seija says:

  No, voi! Oli mielenkiintoista seurata elämääsi. Hyvää jatkoa Sinulle ja pojallesi!
  Uutta romaaniasi odotellen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *