• Simsalapim!

  Herra vuosikkaan synttärit on juhlittu Islannin päässä, mutta tuntuu että syitä riemuun pukkaa suoraan taivaalta lisää ja lisää.

  Tänä aamuna piti hieraista silmiä: yöllä oli pikkuisen satanut lunta.

  Ihan pikkuisen vain.

  Terve!

  Hieraisin lisää silmiä, kun näin naapureiden kahlaavan ajotiellä. Suunnitelmamme aamu-uintireissusta menivät uusiksi. Piti nimittäin ihan ensiksi miettiä, miten oven saa auki ja miten ovelta pääsee autolle. Meillä kun ei – vaikka Islannissa ollaankin – ole lapiota tai kolaa. No, käytimme liukureita. Ihan hyvin niillä saa lapioitua. Onneksi kuitenkin yläkerran naapuri kiikutti lapioita lainaan. Veikkaan, että koko kylä oli tänään ulkona. Jos ei muuta, niin kaivamassa autoaan jostain kinoksien alta näkyviin. Meidän pihalle ilmaantui lumilinna. Ja kaikkien autollisten ihmisten pihaan sellainen auton muotoinen kolo.

  Kaiken kruunasi ylpeä, riehakas auringonpaiste. Ihana ilma, kerrassaan, joten tulipahan ulkoiltua. Ja uimaankin päästiin iltapäivällä, kun tiet oli aurattu ja kaara lapioitu lumimerestä esiin. Lennämme ylihuomenna Suomen kotiin (jos ei jokin talvimyrsky viivästytä) mutta täytyy sanoa, että vähän tulee varmaan ikävä kuumia altaita ja lumivuoria. Beibemmekin on viimein päässyt ulkoaltaiden makuun. Siitä varmaan kasvaa jonkin sortin vesipetoihminen, sen verran naama loisti pulikoidessa.

   

One Responseso far.

 1. Jael says:

  Vau,teille tuli oikein kunnolla lunta:) Hyvää Suomen matkaa huomenna:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *